×
Meniu

Viorica Dumbrăveanu: ”Ajutați-ne să vă salvăm. Ajutați medicii prin responsabilitate”

Viorica Dumbrăveanu a venit cu un apel către cetățeni să fie responsabili și să nu îngreuneze activitatea Serviciului de Asistență Medicală Urgentă. Aceasta a menționat că unii cetățeni solicită Serviciul 112 menționând că au suspecție de infecție cu COVID-19, pentru a fi deserviți în mod prioritar. ”Ajutați-ne să vă salvăm. Ajutați medicii prin responsabilitate. Sunați 112 doar atunci când aveți simptome precum: tuse, febră, dificultăți de respirație, ați revenit dintr-o zonă de risc cu infecție de Coronavirus de tip nou sau ați fost în contact cu o persoană infectată cu COVID-19”, este îndemnul ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

De asemenea, ministrul a vorbit despre eficacitatea testelor de depistare a Coronavirusului de tip nou, efectuate de laboratoarele private. Ieri au fost referite la Agenția Națională de Sănătate Publică două cazuri confirmate pozitiv la COVID-19 în laboratoarele private, însă în rezultatul testării repetate în laboratorul ANSP, acestea s-au dovedit a fi negative. În acest context, Viorica Dumbrăveanu a reiterat importanța realizării testelor doar în laboratorul ANSP, care este acreditat de OMS.

Pe parcursul zilei de ieri, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au monitorizat 2149 de persoane aflate în regim de autoizolare la domiciliu și au aplicat 6 amenzi persoanelor care nu au respectat măsurile impuse de autorități și au pus în pericol sănătatea personală și a celor din jur.

Precizăm că în Republica Moldova sunt confirmate 36 cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus, dintre care o persoană tratată și un caz de deces.